Hírek

Jonatán ezüstérmes a Laser U21 Vb-n

 

Vadnai Jonatán ma három pont hátránnyal kezdte a küzdelmet az aranyért örök ellenfelével a spanyol Joel Perez Rodriguezzel szemben.

A versenyen ezek már a kilencedik és tizedik futamok voltak, de eddig a napig nem vitorláztak egymás ellen, mert mindannyiszor külön selejtezőcsoportokba sorolták őket. Ráadásul Joni kapott ebben nehezebb feladatot, mert a két legjobb brit, a múlt heti EB-n harmadik és negyedik helyet elért Whiteley és Whaley is mindannyiszor vele került egy csoportba.

A tegnapi elhibázott nap után – a rendezők már délelőtt eldöntötték, hogy nem lesz szél, majd délután 18 csomós fújt – mára is a lehetséges három helyett csak két futamot tervezett a világbajnokság rendezősége. Tekintve, hogy a mai napi versenyekkel újabb, második kieső futam számítására is sor kerülhetett, Vadnai Jonatánnak soványak voltak az esélyei, hogy nagy ellenfelét megelőzze.

Majdnem sikerült. A mai középerős szélben lebonyolított kilencedik futamon egyikük sem végzett az első háromban, sőt az első tízben sem. Vadnai Jonatánnak sikerült ellenfele elé kerülni, és több hellyel is legyőzni, de ezt az újabb kieső futam számítása nullázta.

Az utolsó, a tizedik futamon Joni kétséget sem hagyva afelől, hogy ma ki n vette, az összes nagy ellenfele előtta jobb, magabiztosan verte a mezőnyt. Az első bóját 4. helyen vette. A következő körben a 2. helyre jött fel, majd hátszélben az élre állt. Ám spanyol ellenfele az utolsó hátszél végén az ötödik helyről előrecsúszott a negyedikre, így éppen hogy, pontazonossággal, de ő lett a világbajnok. Azon a két futamon, amikor egymás ellen vitorlázhattak, Vadnai mindkétszer legyőzte, de ez csak sovány vigasz lehet a számára. Pontazonosság alakult ki köztük, és Rodriguez eggyel több futamot nyert! Ennyi bőven benne volt abban, hogy könnyebb selejtezőket futhatott!

Cikk: Hajozas.hu