Hírek

Ifjúsági Olimpia Nanjing 2014

A gyenge forgolódós szél, a 90%-os páratartalom és a kevés futam ellenére remek volt a hangulat az Ifjúsági Olimpián. A kis szél nem volt kedvező számomra. Gyengébb kezdés után napról napra tudtam felhozni a helyeket míg végül sikerült elcsípni a dobogót is.

Augusztus 10.-én indultunk a csapattal Nanjingba. A szinte véget nem érő utazás után mindenki hulla fáradtan átvette a csomagját, majd elindultunk az olimpiai faluba busszal. A falu gyönyörűszép volt és önkéntesek ezrei vártak minket akik nagyon segítőkészek voltak. Egy-két nap pihenő után átvettük a hajókat és 3 napig edzhettünk is a verseny kezdete előtt. 

Elkezdődött a verseny. Gyenge szél volt, kicsi hullámokkal. Az első futamon jó helyen álltam, majd egy nagy szélforduló miatt nagyot visszaestem. Borzasztóan ideges voltam. A második futam előtt sikerült megnyugtatnom magam és 5.-nek futottam be. A következő futamokon tudtam hozni az egyenletes tíz körüli helyeket (11, 10, 8, 11) illetve sikerült megnyernem egy futamot is amivel dobogó esélyes lehettem. 3 napig nem volt semmi szelünk így csak izgultunk a parton futamok nélkül. Az utolsó nap egy futam volt már csak hátra, a "final race". Nem álltam jó helyen a futam elején, de nagy hajrával sikerült feljönnöm 4.-nek, ami elég volt, hogy a dobogó 3. fokára állhassak. 

A napi 2 órás buszozást leszámítva fantasztikus élmény volt és a végére az olimpiai csapatból szinte már egy nagy család lett.